Az utolsó vacsora

2013.07.19. 18:42

Bár képnek nagyon jó, én nem hiszek benne, hogy ezt egy átlag embernek is el kell szenvednie.

Sokan mondják, hogy a jó diéta kulcsa, hogy este már ne egyen az ember. Én ebben annyiban értek egyet, hogy este későn, nehezet már tényleg nem jó enni. 

Azt olvastam, hogy ha az ember este nem eszik, akkor a szervezet megijed és raktárazni kezd. Ami egy teljesen természetes folyamat, nézd csak meg az embereket egy napos ünnep előtt, hogy mennyire kipakolják a boltokat. Tehát a test is riadót fúj és nem fogyaszt.

Viszont ha elalvás előtt eszel, akkor feldolgozással tölti az időt és nem használ fel ismét.

A megoldás nálam az arany középút lesz. Ha normális időben, mondjuk nagyjából 4 órával lefekvés előtt már nem eszel, akkor rendben vagy. Gyümölcsöt, zöldséget, húst, akármit. De mértékkel! Ne maradj éhes, de ne érezd, hogy túletted magad. És tartsd szem előtt, hogy ha lassabban eszel, kevesebbet eszel, mert kell egy kis idő, hogy az agy megkapja a megfelelő információt, hogy már elég volt.

Szóval vacsorára fel, éhezésről le. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-mode.blog.hu/api/trackback/id/tr635336051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása