Előkészületek

2013.05.26. 10:05

Úgy gondolom, egy életmódváltás elkezdéséhez több dolog megfontolása is szükséges. Hogy miért van ezekre szükség? 

Nos, ez nem egyszerű dolog. Nem egy diéta, amit csak egy ideig szeretnél csinálni és addig foggal-körömmel kitartasz mellette, ha van benned elég lelkierő. Nem is csak egy kitűzött súly, amit akármilyen pótlékok szervezetbe juttatásával elérhetsz. Most leszögezném - sem a rövidtávú, "fogyjunk gyorsan sokat" módszerekben nem hiszek, mert egészségtelennek tartom őket a szervezet számára; sem az természetellenes adalékokban, hiszen minden, ami kell, pont hogy elérhető közelségben van. Ezek meglátása pedig egy olyan képesség, amit valahol elhagytunk az út során, és most ismét meg kell tanulnunk használni a szemünket ilyenekre is.

Ez egy hosszútávú cél. Életmódváltás tarthatóan.

Akkor jöjjön itt, hogy én miket is akarok átgondolni.

  1. Milyen irányba szeretnék változtatni? - Vékonyabb? Egészségesebb? Magabiztosabb? Sportosabb? 
  2. Mit vagyok hajlandó érte feláldozni? - Mindenkinek vannak gyengéi. Ha ezeket teljesen és azonnal kiszedjük, borítékolhatjuk, hogy sokkal nehezebb lesz tartani, rossz esetben megutáljuk a váltást és visszatérünk előbb-utóbb a rossz szokásokhoz.
  3. Hogyan tudom majd tartósan megszokni? - Nem szabad túlzottan erőltetni. Az életem lesz, szeretnem kell!
  4. Mi kell ahhoz, hogy ne hagyjam abba?  - Motiváló tények, gondolatok összeszedése.
  5. Tippek és trükkök ismerősöktől. - Nem az első leszek, aki ezt megpróbálja, hát miért érezném magam egyedül? Sok jó ötlet született már azoktól, akik ezen túl vannak, érdemes utánakérdezni vagy olvasni. 

Ezeknek a megválaszolásával az ember felkészül arra, hogy változtatni fog. És az, hogy felkészülten és lelkesen kezdjük el, mindennél fontosabb!

A következő bejegyzésekben ezekből szemezgetek majd. Ha vannak ötleteitek, megjegyzéseitek, tőletek is szívesen várom az ihletet! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-mode.blog.hu/api/trackback/id/tr385316637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása